A Blancpain Új Bathyscaphe Telihold Fázisú Órája, Replika Óra

A Blancpain büszkén dobja piacra az új Bathyscaphe teli naptári holdfázis karórát, amely a márka szabadalmaztatott technológiájával és kifinomult dizájnjával van felszerelve – fekete kerámia karkötővel és kerámia tokkal, kiváló minőségű fém textúrával, mint egy esztétikus fekete vihar. Az új Bathyscaphe teliholdfázisú óra egy élénk napsugár-mintázatú, élénkkék számlappal párosul, amely magabiztosságot és sportos stílust mutat. Az új Bathyscaphe teliholdfázisú karóra többféle karkötő vagy szíj közül választhat, legyen szó kerámia karkötőről, NATO szíjról vagy vászon szíjról, amelyek mindegyike lendületes erőt, ragyogó színeket és lendületes vitalitást kölcsönöz Ötven öl Bathyscaphe család.

1953 elején a Blancpain Fifty Fathoms, a modern mechanikus búvárórák őse, hivatalosan is gyártásba került és piacra került. Miután elindították, a professzionális búvárok átvették, és valóban dedikált búvárfelszereléssé vált. 1956-ban piacra dobták a klasszikus Fifty Fathoms replika óra modern városi változatát, a Bathyscaphe óracsaládot. A klasszikus Fifty Fathomstól eltérően a Bathyscaphe család kisebb számlapátmérővel van felszerelve, napi viseletre tervezték, és professzionális funkciókkal rendelkezik a tengerfenék felfedezéséhez. Mára a Bathyscaphe termékcsalád egy dinamikusabb karórát mutatott be, amely a bájos színeket a kerámia anyagokkal ötvözi, és kiemeli annak kreatív esszenciáját.

Az új komplett naptári holdfázis óra számlapját elegáns kék tónusok díszítik, ami kontrasztban áll a fekete kerámia elemekkel. A finom színátmenet és a napsütötte minta polírozási folyamata élettel telivé varázsolja a számlapot, amely ragyogó ragyogással áramlik a fény és az árnyék változásai között, teljes mértékben megmutatja a ragyogó személyiséget, fokozza a vizuális mélységet, és káprázatos ragyogást ad az órának. Ez az óra kiemelheti viselője jellegzetes személyiségét, amelyet az élénk színű számlap és a fekete kerámia ház és karkötő közötti szembetűnő kontraszt fokoz, amelyek a káprázatos fényt tükrözik a csúcskategóriás óragyártás rendkívüli polírozási folyamatának további részletezése alatt.

A legmodernebb kerámiatechnológia segítségével a Bathyscaphe óracsalád új dimenzióba és magasságba került. Egyedülálló tulajdonságaival a kerámia ideális anyag ehhez a városi ihletésű óracsaládhoz, és ezúttal először mutatjuk be high-tech kerámia karkötővel.

A tartós, rendkívül karcálló és hipoallergén kerámia majdnem ötször keményebb, mint a rozsdamentes acél, ugyanakkor 25%-kal könnyebb. Kétségtelen felülmúlása ellenére a Haute Horlogerie szakaszban a kerámia további feldolgozása, különösen a finom megmunkálás során, meglehetősen bonyolult. Amellett, hogy figyelembe vesszük a 25%-os térfogatcsökkenést 1400°C-ot meghaladó hőmérsékleten történő kiégetésnél, valamint a gyémántszerszámokkal való munka szükségességét, a szaténkefés eljárás egy nagyon kényes folyamat is, amely az órástól aprólékos figyelmet igényel a részletekre. Különböző szakértők az egyes komponensek felületét egymástól függetlenül csiszolják, legyen az egy link, egy kapocs vagy egy tok.

A csúcskategóriás óragyártó karkötők gyártási szabványai szigorúak, és a láncszemeket pontosan be kell állítani, hogy ne legyenek túl lazák a szépség biztosítása érdekében, és ne legyenek túl szorosak a praktikum fokozása érdekében. A hiba gyakran minimális. Ezért minden egyes kapcsolatot gondosan meg kell mérni és ellenőrizni kell, hogy biztosan illeszkedjenek. Ez a karkötő a márka szabadalmaztatott láncszem-összeszerelő rendszerét használja, amely bütyök alakú csapok segítségével szorosan rögzíti az egyes láncszemeket, ötvözi a kiemelkedő tartósságot és a kiváló kényelmet. A fekete nemcsak az új, teljes naptári holdfázis órát (43,6 mm átmérőjű, 300 méteres vízálló mélység) egészíti ki, amely először használ fekete kerámia tokot, hanem tökéletesen passzol a Bathyscaphe háromkezes karórához és a flyback kronográfhoz is, amely szintén rendelkezik kerámia tok.

Az új Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase óra 6654.P4 szerkezettel rendelkezik. Bemutatja a Fifty Fathoms búváróra egyedi örökségét az ikonikus dizájnból, mint például az egyirányban forgó előlap, és a Blancpain egyedi fejlett óragyártási elemei, mint például a holdfázis kijelző komplex funkciója és az antimágneses szilícium hajrugó.

1952-ben Jean-Jacques Fiechter, a Blancpain akkori társvezérigazgatója személyes búvárbalesetet szenvedett, ami ráébredt, hogy biztonságosan kell mérni a merülési időt. Innovatív megoldása egy kifejezetten búvárkodásra tervezett zárható és fokozatos forgó előlap volt, amelyet a Fifty Fathoms órába szereltek be, hivatalosan is gyártásba kezdték, és 1953 elején dobták piacra.

A nagyobb biztonság érdekében a mai Fifty Fathoms egy egyirányban forgatható előlappal van felszerelve, amely csak az óramutató járásával ellentétes irányban forog; az eredeti Fifty Fathoms által ihletett Bathyscaphe is ilyen típusú előlappal rendelkezik, de ívelt zafírüveg helyett kerámia belső gyűrűvel. Ez alól az új Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase sem kivétel: a fekete kerámia keret mély és merész fekete kerámia belső gyűrűvel rendelkezik, amely illeszkedik a számlap színéhez. A belső gyűrűt szintén kontrasztos szürke Liquidmetal díszíti, kiemelve a szemet gyönyörködtető, napsütötte kék színátmenetes számlapot. Ez a városi keret rendkívül karcálló, és minden elfordításkor éles „kattanást” ad.

A Blancpain ikonikus holdfázis-megjelenítési komplikációja szintén központi helyet foglal el ebben az új, 6654.P4 szerkezettel felszerelt időmérőben. 1983-ban, a „kvarcvihar” után Blancpain újra bevezette a holdfázis-kijelző funkciót, bemutatva a mechanikus órák rendkívüli kivitelezését, és bebizonyítva, hogy a kvarcórák soha nem helyettesíthetik a bonyolult mechanikus órákat. A holdfázis kijelző funkció így a mechanikus óragyártás újjászületésének szimbólumává vált. Az új óra az azonnal felismerhető Blancpain holdfázis funkció mellett a kiváló teljesítményű 6654.P4 szerkezettel is fel van szerelve. A dupla csöves kialakításnak köszönhető 72 órás teljesítménytartalék mellett biztonsági beállítási védőberendezéssel is ellátták, így a viselője bármikor beállíthatja a naptárkijelzőt anélkül, hogy a mozgást károsítaná. Emellett az órások a fejlett óragyártás hagyományait is követik, és különféle polírozási technikákkal, például letöréssel, halpikkelyekkel és csigatextúrákkal gondosan díszítik a szerkezetet, amely a zafírüveg hátlapon keresztül is jól látható. Érdemes megemlíteni, hogy az óra antimágneses szilícium hajrugót is használ, hogy megvédje a szerkezetet a mágneses mezők okozta interferencia ellen.

A 21. század elején a szilícium anyagok megjelenése megrázó változásokat hozott az óragyártásban, jelentős előrelépés történt az időmérés területén. A szilíciumnak számos előnye van. Rugalmas, masszív, könnyű és nagyon korrózióálló, de nem deformálódik könnyen. Antimágneses tulajdonságai kiemelik más anyagok közül. Antimagnetic Az antimágneses tulajdonságok elterjedtek az óragyártásban, mivel hatékonyan biztosítják az óra pontosságát.

Az 1950-es évek karóráiban a kiegyensúlyozó kerék mágnesezhető fém hajrugóval volt felszerelve, így lágyvas antimágneses fémborítás került bele, hogy megvédje a szerkezetet a mágneses mezőktől. A modern Fifty Fathoms óra teljesen más. Az antimágneses szilícium hajrugó lehetővé teszi, hogy a zafír üveg hátulja megjelenítse a teljes egyedi mozgásszerkezetet. Ennek az új anyagnak köszönhetően az új Bathyscaphe Complete Calendar Moon Phase óra nemcsak magabiztosan képes megjeleníteni a szerkezet kiváló minőségű polírozási folyamatát, hanem tökéletesen bemutatja az óra kiváló időzítési teljesítményét is.

A Blancpain DNS-ének létfontosságú részeként a naptárfunkciós órák teljes mértékben demonstrálják a márka szakértelmét az összetett funkciók terén. Az 1980-as évek elején a Blancpain naptármegjelenítési funkciója erőteljesen visszatért teljes naptáróraként, megalapozva egy sor későbbi naptármegjelenítő modellt. Legyen szó heti naptárról, egyszerű dátummegjelenítésről, éves naptárról vagy öröknaptárról, a Blancpain naptárórákat készítő képessége a csúcs – a Villeret Classic V sorozatú Equation of Time órával. A Villeret Classic V sorozatú kínai naptáróra, két rendkívül összetett óra, a Blancpain két mérföldkőnek számító innovációs kitüntetést ért el. A Blancpain naptármechanizmusainak rugalmas és változtatható alkalmazása a márkát „naptármesterré” tette az óraiparban, és az új Deep Submersible Full Calendar Moon Phase óra kétségtelenül megfelel ennek az innovatív hagyománynak.