Hogyan Használjunk Egy Antik Rolex Replika Órát

Az antik Rolex használatának egyik módja az, hogy megóvjuk a nedvességtől. Az első dolog, amire figyelni kell, hogy szárazon tartsa. Ez a búvárórákra is vonatkozik, mert elkerülhetetlen, hogy a régiségnek nevezhető (gumi óratükör specifikációjú) modellek ne legyenek vízállóak. Ha jól belegondolunk, csoda, hogy a 40-50 évvel ezelőtti órák még mindig képesek megőrizni vízálló funkciójukat. Persze nem kell ennyire idegesnek és összegabalyodni. Mindaddig, amíg nem hagyja, hogy az óra beázzon a napi használat során, a legtöbb esetben megakadályozhatja, hogy víz kerüljön be. Ha azonban az óra nedves lesz, azonnal menjen az üzletbe, ahol vásárolta, vevőszolgálati javításra. Ha nem foglalkozol vele gyorsan, jobban rozsdásodnak a belső részek. Súlyos esetekben az év számlapja megsérül, és későbbi javítása többe kerül. Ugyanez vonatkozik bármilyen korú órára. Ezenkívül egy egyszerű módszer annak megállapítására, hogy az óra beázott-e vízbe, ha megnézi, nem párásodott-e be az óratükör.

Másodszor, nem lehet eltalálni. Az órák precíziós műszerek, ezért nem rezgésállóak, különösen egyes, nagy múltú antik órák. Ezenkívül a nagyon erős ütközések és rezgések a fényes festék leesését is okozhatják. Az ütközéseken vagy leejtéseken kívül kerülje az óra viselését fizikai gyakorlatok, például futás vagy labdázás közben. Ha jelentős ütés éri, a belső mechanizmus súlyosan megsérülhet, még akkor is, ha a megjelenés nem változik. Súlyos ütközés esetén az óra finom megrázásával ellenőrizheti, hogy van-e szokatlan hang vagy látszólagos eltérés a pontosságban, a pontosságot pedig egy héten belüli átlagos napi különbség megfigyelésével ellenőrizheti.

Harmadszor, óvni kell az erős mágneses erőktől. A mechanikus órák pontosságát a szilárd mágneses környezet befolyásolja, ezért ne tegye ki az órát erős mágneses erőknek. Ennek konkrét oka, hogy csak a belső szerkezetének alkatrész-szerkezetére kell gondolni, hogy megismerje, ami nemcsak az antik, hanem a modern órákra is vonatkozik. Naponta sokat segítene, ha vigyázna, hogy ne tárolja óráját olyan tárgyakkal együtt, amelyek erős mágnest bocsátanak ki, például mobiltelefonok, elektronikus eszközök és más mágneses tárgyak. Mivel a mágnesesség hatása fordítottan arányos a távolsággal, ajánlott, hogy az óra legalább 5 cm-re legyen a mágneses forrástól. Viszont számítógépes munkához szoktam hordani az órát, így nem lehet gond, ha nincs közvetlen kapcsolat. Ezenkívül, ha az óra hirtelen elveszíti a pontosságát, az egyik lehetőség az, hogy mágnesezhető. Még ha mágnesezett is, a mágnesesség kiküszöbölhető. Először konzultálhat azzal az üzlettel, ahol vásárolta. A legtöbb üzlet rendelkezik ezzel a felszereléssel.

Sok ilyen embernek több órával kell rendelkeznie, és nem használnak gyakran antik órákat, de időnként működniük kell. Ha alkalmanként nem használ antik órákat, a belseje, a korona, a gombok stb. elakadhat; ha most lett felújítva, akkor általában nincs probléma, de a régebbi kenőanyagok gyorsabban tapadnak, mint a modern kenőanyagok. Ezen túlmenően a rendszeres működési ellenőrzések hatékonyan és azonnal felismerik a hibákat. Bár ezt felesleges minden nap megtenni, időnként érdemes lassan elforgatni a főrugót a koronával, hogy ellenőrizze a működést. Egy másik dolog, hogy kerülje a rendszeres ellenőrzéseket, amelyek az antik és modern órákra vonatkoznak. Modelltől és felhasználástól függően 3-5 évente javasolt az ellenőrzés. Az ellenőrzés egy karbantartási folyamat, amelynek során az alkatrészeket szétszerelik, megtisztítják és újra kenik. Ugyanakkor, ha bármely belső alkatrész elhasználódik vagy megsérül, azokat szükség szerint kicseréljük. Ellenőrzés esetén a belső problémák orvosolhatók, a tünetek súlyosbodhatnak, más alkatrészek gyorsabban öregedhetnek, és a javítási költségek is váratlanul magasak lehetnek. Ezért a rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen a hosszú távú használathoz.

Végül ne felejtse el megfelelően karbantartani használat után. Legyen szó antik vagy modern karóráról, egy puha kendőszerű kendővel letörölheted a használat során felgyülemlett izzadságot vagy faggyút. A résbe kerülő szennyeződések rendszeres használata puha, száraz fogkefével is javasolt, különösen nyáron. Az izzadság, a faggyú és a szennyeződés rozsdásodni fogja az órát. Ez a rozsda az alkatrészek elhasználódását és károsodását okozza. Súlyos esetekben az óra viselés közben a földre esik. Az óra tisztán tartása is kényelmes, így ha úgy érzi, hogy a szíj koszos, érdemes időben megtisztítani. Eddig az antik órák varázsát és a napi használati módokat mutatták be. Tehát melyik modellt válasszuk, amikor első alkalommal vásárolunk egy antik Rolex replika órát? A design és az atmoszféra alapján a legjobb választás a neked tetsző darab. Az első alkalommal vásárló barátok megválasztják születési évüket, de az egyik kulcsfontosságú pont az antik óra kiválasztásánál az értékesítés utáni karbantartás.
A legtöbb esetben a szervizben karbantartható és javítható, de a számlap, a mutatók, az előlap és a szíj szinkronban kell lennie. Ha néhány évjáratú óra javítási költsége túl magas, vagy az alkatrészek gyártása megszűnt, akkor azokat csak privát javítóműhelyek tudják karbantartani és javítani. Ezért segítene, ha antik órák vásárlásakor megbízható értékesítés utáni karbantartási csatornát találna.

A szerkesztő úgy véli, hogy gondolkodása jelentős, ha értékelni szeretné az antik órákat. Az antik órák nem a pontosságról szólnak; arról van szó, hogy érezhető-e az alkatrész varázsa, amely meghaladja a pontosságot. A fenti egy kötetlen beszélgetés az antik órák használatáról. Elnézést kérek, ha vannak hiányosságok. Mindenki számára referenciaérték lesz.