Tudor Sokkal Erősebb, Mint Gondolnád Replika Órák

A svájci Tudor luxusóramárka, amelyet régóta „Rolex öccsének” tartottak, úgy tűnik, a Rolex árnyékában élt.

Ugyanazon alapítónál, Hans Wilsdorfnál az 1930-as években, az Egyesült Királyság központú európai régiójában a Rolex ára általában magas volt, és sok embernek volt szüksége segítségre, hogy megengedhesse magának a Rolex magas költségeit.

Hans Wilsdorf, hogy megragadja a piacot, úgy döntött, hogy létrehoz egy olyan órát, amelynek minősége a Rolexhez hasonló, de megfizethetőbb áron, és megszületett a Tudor.

A „TUDOR” név azt jelenti, hogy „Tudor-dinasztia”. A korai Tudor órának nagyon jellegzetes Rolex hangulata volt. Használta a Rolex korona logót, és megosztotta az alkatrészeket a Rolexszel, még a mozgást is beleértve.

Mivel a dizájn stílusa hasonló, és praktikusnak és tartósnak van elhelyezve, sok ember szemében szokás a Tudor karórát „kis Rolexnek” gondolni.

Amikor Tudornak a Rolextől való abszolút elszakadásáról van szó, azt a 2012-es bázeli kiállításra kell visszavezetni. Az emberek akkoriban meglepődtek, hogy a Rolex pavilon mellett egy új pavilont találtak, amely egy független, Tudornak szentelt pavilon.

Eddig a Tudor függetlenné vált a Rolextől, és fokozatosan megjelent a sportórákban. Ugyanebben az évben Tudor piacra dobta a Qicheng Biwan 79220R búvárórát az ikonikus fejsze tűvel, amely egyfajta „kis piros virág” az órarajongók szájában.

A korábbi Rolex stílustól teljesen eltérően a „kis piros virág” megjelenése jól felismerhető. Később a „kis kék virág” és a „kis fekete virág” egymás után került forgalomba, és a Tudor-stílusú replika órák kezdték megszállni az emberek látókörét.

2015 óta a Tudor két sorozatgyártású saját gyártású szerkezetet, az MT5612-t és az MT5621-et dobott piacra, és alkalmazta a vezető és extrém órákon.

Közülük az MT5621 megjelenése a Tudort a Rolexéhez hasonló teljesítményszintre késztette. COSC tanúsítvánnyal rendelkezik, kétirányú automatikus tekercselő rotorral van felszerelve, akár 70 órás dinamikus tárolással és óránként 28 800-as rezgési frekvenciával. Mivel szilikon hajrugós kiegyensúlyozó kerékkel van felszerelve, és mindkét oldalon vízszintes sínekkel van rögzítve, kiváló ütésállósággal rendelkezik.

2016 után a Tudor már nem rózsavirágot használt a Qicheng Biwan számlapon, hanem egységesen Tudor pajzsokat, a rózsavirágok dizájnelemeit pedig csak a koronán tartották meg.

A máig kifejlesztett Tudor a 30 000-es szintű válogatás vezetőjévé vált. Mind a tartósság, mind a praktikum, az öröklődés szellemében gazdag, és a modern dizájnba folyamatosan integrálva napjaink Tudorját egyre többen választják.

A Tudor számos új terméket mutat be a 2023-as „Órák és csodák Haute Horlogerie Fair”-en. Amellett, hogy folyamatosan javítom a teljesítményt, és ezek mindegyike online van, szeretném az embereket teljes mértékben bevonni.

Először is, amit be kell mutatni, az az idei év fénypontja: a harmadik generációs Black Bay Biwan óra. Az eredeti bordó keretet folytatva az új Biwan csökkentette a ház vastagságát. Napfényes mintákkal és ikonikus hópehely-mutatókkal díszített fekete számlappal rendelkezik. Sok apró változtatást hajtottak végre az alakban, így háromdimenziósabbnak és kompaktabbnak tűnik.

Természetesen a legszembetűnőbb hely a mozgás. MT5602-U öntekercselő szerkezettel, 70 órás dinamikus tárolással és 200 méter vízszigeteléssel rendelkezik.

Ennél is fontosabb, hogy megszerezte a METAS Master Observatory precíziós időmérő tanúsítványát. Az utazási idő pontossága elérheti a 0/+5 másodpercet, és hatékonyan ellenáll a 15 000 Gauss erős mágneses térnek. Tudnia kell, hogy ez egy olyan konfiguráció, amelyet még a Rolex sem használt.

Emellett Tudor egy új Biwan 54 karórát is hozott a búvárórák terén.

A 37 mm-es mérettervezés egyszerűen az evangélium nekünk, ázsiaiaknak. Az MT5400 saját gyártású szerkezetével felszerelve 70 óra dinamikus tárolást és 200 méter vízállóságot biztosít.

Az első, 7922-es búváróra-modell megjelenésével párosítva, amelyet szinte hűen reprodukálnak, tele van retró érzéssel. Ez egy olyan sorozat, amely azt nézi, hogy azok a rajongók, akik kis méretre és furcsa érzésre törekednek, becsukhatják a szemüket.

Egy másik új Tudor Greenwich óra már csak megjelenésében is kellően frissítő.

A fehérje színű számlap a piros és kék GMT külső gyűrűvel párosul, és az egyedi színkontraszt hatás magas fokú felismerést biztosít. A galvanizálási folyamat után az üzlet fehér-szürke matt textúrát mutat, és a fény változásával halványan felvillanhat az ezüst fénye. A környező órajelzőket mélyítettük és robusztus világító festéssel díszítették, amely félhomályban is hiteles olvasási élményt nyújt.

A Tudor által kifejezetten a GMT-Masterhez kifejlesztett MT5652-es szerkezettel felszerelve ötvözi a több időzóna funkciót és a retrográd dátumot. A COSC tanúsítvánnyal a 70 órás dinamikus tárolás, a tervezés és a teljesítmény átfogó.

Ami az idei év dögös „lazac színű” számlapját illeti, a Tudor a királyi sorozatára is alkalmazta.

Színe rózsaszín és narancssárga. A Tudor által használt „lazacrózsaszín”-nek nevezett színtelítettség nem magas. Egy kis szürke tónusú, így lágyabb vizuális hatást és meleg megjelenést kölcsönöz. És retro.

Ugyanakkor a Royal sorozat idén csokoládé számlappal is bővült. Az egyedi aranyacél anyag használatával kiemelheti a sötétbarna tónusú tárcsa hangulatát és eleganciáját.

Ami a központi Black Bay 31/36/39/41 karórákat illeti, bár a Tudor nem végzett túl sok változtatást, három számlapmintával, kék, szénszürke és pezsgővel bővítette a számlapválasztékot, így választhatóak. Az órastílusok bőségesebbek.

Van egy mondás a filozófiában, hogy „nézd a dolgokat a fejlődés szemszögéből”, és ez az óraiparra is vonatkozik.

A Rolexre támaszkodva alig több mint tíz év alatt független svájci óragyártó márkává nőtte ki magát. Ha ma a Tudor-t nézzük, már nem használhatjuk a „Rolex xxx” címkét annak összefoglalására.

Elutasítani a tartós látomást; tekints vissza Tudor elmúlt évekbeli teljesítményére; látni fogja, hogy nemcsak saját készítésű szerkezete és jól felismerhető kialakítása van, hanem árelőnnyel is rendelkezik az azonos szintű órákhoz képest.

A Tudor kétségtelenül alábecsült óramárka, és sokkal erősebb, mint gondolnád.