Audemars Piguet A Tervezőkkel Karöltve Négy Új Órát Alkot, Replika Óra

2023 augusztusában a Brassus – svájci luxusóragyártó márka, az Audemars Piguet örömmel jelenti be, hogy új együttműködést folytat az 1017 ALYX 9SM-mel, az amerikai divattervező Matthew Williams által alapított személyes márkával, és ezzel egyidejűleg négy Royal Oak sorozatú órát és új Royal Oak Offshore órát dob piacra. , valamint egy Royal Oak Royal Oak sorozatú árva karóra. A két márka közös munkája tele van modernséggel. Zseniálisan egyesíti Audemars Piguet jól felismerhető esztétikai elemeit és a tervező remek ötleteit. A városi divat szerelmesei kedvelni fogják, és megmutatják egyedi személyiségét.

Az öt új modell között 18K arany, 18K fehérarany és kéttónusú stílusok találhatók. A gyönyörű számlapot az „AUDEMARS PIGUET” dupla logó és Matthew Williams „1017 ALYX 9SM” márkája díszíti.

Két világ kreatív metszéspontja

Audemars Piguet mindig is elkötelezett volt amellett, hogy szoros együttműködést alakítson ki különböző kreatív területekkel, beleértve a divatipart is. Ezúttal az Audemars Piguet és a 2015-ben alapított 1017 ALYX 9SM dizájner márka fogott össze egy áttörést jelentő együttműködés elindítása érdekében, amely ismét megmutatta Audemars Piguet felfedező szellemét.

Matthew Williams tervező Chicagóban, az Egyesült Államokban született. Jól tud kiváló minőségű és innovatív high-tech anyagok felhasználásával figyelemreméltó felforgató alkotások készítésére. Ez az avantgárd kreatív szellem, a részletek iránti szenvedély, a kifinomult kivitelezés és az átfogó fenntartható fejlődés iránti könyörtelen törekvés tükrözi a két márka ismerős koncepcióját.

„Ez az együttműködés lehetőséget adott számomra, hogy határokon átnyúlóan felfedezzem a látókörömet, és egy másik kiválósági területre bővítsem a látókörömet.”

Matthew Williams
1017 ALYX 9SM márkaalapító és tervező

Kifinomult modern esztétika

Matthew Williams úgy véli, hogy az replika óra az egyéni identitás élénk bemutatása. Ezúttal ő és Audemars Piguet közösen alkottak új, minimalista esztétikával rendelkező szemeket. Ezek a visszafogott órák felfedik viselőjének egyedi személyiségét, és értelmezik a városi divat és a fejlett óragyártási művészet finom találkozását.

Négy új óra 18 karátos aranyból vagy platinából készült, köztük két különböző átmérőjű Royal Oak sorozatú óra és két új Royal Oak Offshore óra. Ez az első alkalom, hogy Audemars Piguet egyidejűleg ugyanazt a tervet hajtja végre két óra sorozatban. Audemars Piguet és a tervező leegyszerűsítette az összetettséget, hogy egyszerű és tiszta esztétikai érzést nyújtson. A Royal Oak sorozat időskálája és dátumablaka nélkül az elegáns, függőleges szatén szálcsiszolt felület az arany számlapon még szembetűnőbb. A kifinomult esztétika és a fejlett óragyártási mesterség ötvözete egyszínű időmérők remekművét hozza létre, amelyek időtlen varázst árasztanak.

A két új Royal Oak sorozatú óra 18K aranyból készült. Az első egy 37 mm-es, önfelhúzós óra, órák, percek és másodpercek számával, karcsú csuklókhoz alkalmas. A minimalista számlapon lumineszcens arany mutatók, arany háromdimenziós „AUDEMARS PIGUET” rátétek és az átvitt „1017 ALYX 9SM” logó látható. A második egy 41 mm átmérőjű öntekercselő kronográf. A számlap dizájn az egyszerű esztétikát új szintre értelmezi, bátran elhagyva a kronográf segédtárcsát, és csak a lassan forgó kronográf mutatóit állítja be 3 órára, 6 órára és 9 órára. Ez a két új Royal Oak sorozatú óra korlátozott gyártású.

A két új Royal Oak Offshore óra ugyanazt a tervezési koncepciót követi, a számlapkijelző elrendezése pedig egyedi. Csak a Royal Oak Offshore ikonikus dátumablaka van lefoglalva 3 órakor, az „AP” rövidítés közelében. „1017 ALYX 9SM” logó 6 órakor. A korábban 6 órakor, 9 órakor és 12 órakor elhelyezett kronográf segédszámlapokat is eltávolították, és csak az óramutatókat tervezték, ami az első ilyen a Royal Oak Offshore Royal Oak-ban. Offshore kronográf. A két új alkotás között szerepel a 18K fehérarany és arany stílusú, 42 mm átmérőjű, mindkettő limitált kiadás, visszafogottan sugározva a figyelmet. Mindkét modell az Audemars Piguet öncserélő hevederdizájnjával van felszerelve, és egy fekete gumiszíj is fel van szerelve az éles kontraszt érdekében.

Ez a négy új alkotás folytatja Audemars Piguet remek kézi retusálásának hagyományát, a márka ikonikus polírozását és szatén ecsettel felváltva, hogy végtelen változtatásokat hozzon létre a fény- és árnyékhatásokban. Az óra alján a „Limited Edition” (limited edition) felirat van gravírozva.

Három legújabb mozdulattal és exkluzív öntekercselő oszcilláló súllyal van felszerelve

Az új Royal Oak sorozatú önfelhúzós óra, óra és két új Royal Oak Offshore önfelhúzós óra a legújabb szerkezeti generációval van felszerelve.

Közülük a Royal Oak sorozatú, 37 mm-es önfelhúzós karóra az Audemars Piguet által 2022-ben piacra dobott Caliber 5909 szerkezettel van felszerelve, melynek vastagsága mindössze 4 mm, kiegyensúlyozó kerék frekvenciája 4 Hz, teljesítménytartaléka 60 óra.

Az utolsó két Royal Oak Offshore modell Caliber 4404-es szerkezettel, integrált időzítővel és repülési funkcióval rendelkezik. Ennek a szerkezetnek ugyanaz a funkciója, mint a Caliber 4409-es szerkezetnek, de a vastagsága kissé megnövelt, ami tökéletesen illeszkedik a Royal Oak Offshore Royal Oak Offshore nagy méretű házához.

Minden óra zafírkristály hátlappal párosul. Az átlátszó hátlapon keresztül egy pillantással látható a kifejezetten ehhez a limitált szériás órához kialakított öntekervényes oszcilláló súly. Az oszcilláló súly 22K aranyból vagy platinából készült, gravírozott „1017 ALYX 9SM” logóval, a forgatónyomaték nagyságával és az oszcilláló súly fontosságával, zseniálisan visszaadva Matthew Williams klasszikus csatjának műszaki paramétereinek részletes kialakítását. . A viselője értékelheti a mozdulat kifinomult befejező részleteit is, beleértve a genfi mintát, a gyöngypöttyös mintát, a radiális mintát, a szatén polírozást és a polírozott letörést.

„Ez az első alkalom, hogy Audemars Piguet esztétikai új ötleteket injektál egyszerre a Royal Oak sorozatba és a Royal Oak Offshore Royal Oak sorozatba, amelyet Matthew Williams remekül mutat be egyszerű és modern dizájnban. Egymás eléri és eléri tökéletesség.”

François-Henry Bennahmias
Audemars Piguet globális vezérigazgatója

Az árva művek hátrányos helyzetű gyermekeken segítenek

Az Audemars Piguet butikban megjelent négy új óratermék mellett Audemars Piguet csatlakozott a tervezőkhöz, hogy megalkossák az egyedülálló Royal Oak sorozatú öntekercselő kronográfot. A számlap függőleges szaténszálcsiszolt felülettel van ellátva, és két márkalogó és arany kronográf mutatók díszítik. A három arany középső mutatót fluoreszkáló bevonat borítja, amely még sötétben is leolvasható, s ezzel kiegészítve az összképet. Az óra Caliber 4409 szerkezettel van felszerelve, amely ötvözi a csúcstechnológiát a kortárs esztétikával.

Augusztus 24-én ezt az árva órát elárverezték az Audemars Piguet-en és a 1017 ALYX 9SM együttműködési konferencián Tokióban.

Az aukció bevételét teljes egészében a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítését célzó oktatási programokba fektetik be, amelyek elsődleges célja az oktatás és szórakoztatás, főként a Kids in Motion civil szervezet és a sportjogi szervezet (Játékhoz való jog) akcióinak támogatására. Közülük a Kids in Motion in Lamu Town (Lamu, Kenya) által támogatott projekt célja, hogy segítse a lakosokat az infrastruktúra fejlesztésében és támogatást nyújtson az egyetemi tevékenységekhez. A Sports Rights megszervezi minden gyermekben rejlő lehetőségek kibontakozását a fizikai aktivitás révén. A támogatott oktatási és szórakoztató projekteket az Audemars Piguet Alapítvány és Matthew Williams közösen választotta ki, aki évek óta támogatja a veszélyeztetett gyermekeket.

Seek Beyond.

Végtelen, határok nélkül