Black Tie Collection Óra Timeless Charm, Replika Órák

A Piaget Black Tie óra egy időmérő remekmű, amelyet Andy Warhol művész mestere szeret. Elegáns és sima vonalakkal értelmezi az időtlen stílust, és még ma is bájt áraszt. Ez a legendás remekmű ragaszkodik a kortárs óragyártás szelleméhez, és folyamatosan újít és fejlődik, egy sor klasszikus és hagyományőrző karórát eredményezve. Minden dobnak megvan a maga egyedi, titokzatos varázsa, amely vonzza az igényes óragyűjtőket. Az 1972-ben megjelent első Black Tie sorozatú óra, a történetét nyomon követve, nagy méretű számlapjával és ikonikus kör alakú faragott díszítésével már avantgárd hozzáállását mutatta az óraipar mintájának átalakításakor.

Mester kézírása, találkozás egy bizalmassal.

A Black Tie órákat 1977-ig korlátozott mennyiségben gyártották, beleértve a fehér- és sárgaarany stílusokat is. Piaget gróf e remekműve azonnal felkeltette Andy Warhol, a művészeti innováció akkori úttörőjének figyelmét. Replika órák.

1973-ban Andy Warhol vett egy fekete nyakkendős aranyórát New Yorkban, amibe első látásra beleszeretett. Az óra galvanizált antracit számlappal rendelkezik, amelyet a Beta 21 kvarcszerkezet hajt. Ezt a remekművet a korábbi 6 Piaget órával együtt magángyűjteménynek tekintette a mester. Ebből a hét órából négy már bekerült a Piaget kollekcióba, a Black Tie karóra pedig évek óta tartó, felbonthatatlan köteléket épített Andy Warhollal.

1979-ben Yves Piaget urat, a Piaget család negyedik generációját és Andy Warhol mestert Gerry Grinberg, a Piaget csúcskategóriás karóráinak kizárólagos ügynöke mutatta be az Egyesült Államokban. Andy Warhol azonnal a Piaget Társaság formális tagja lett, és közeli barátja lett Yves Countnak. Ők ketten részt vettek a márka különböző rendezvényein New Yorkban és Palm Beachen az Egyesült Államokban, és sok izgalmas időt töltöttek együtt a New York-i 54 Clubban és a párizsi Chez Régine Clubban. 1983-ban Andy Warhol felkérte Yves Count urat, hogy szerepeljen az általa 1969-ben alapított híres „Interview” magazinban, és fogadja el a fiatal művészt és galériát, Robert Lee Morrist. (Interjú Robert Lee Morris-szal).

Elegáns báj

2014-ben a Black Tie óra szemet gyönyörködtetően tért vissza az Extremely Piaget csúcskategóriás ékszersorozatban, és egyedülállóvá vált az óraiparban.

Megalakulása óta a Black Tie Collection Watch két dizájnt dobott piacra, nevezetesen egy fehér arany tokot malachit számlappal és egy rózsaszín arany tokot mélyfekete számlappal, amelyek nagyon népszerűek az óragyűjtők körében. A képen látható óra a rózsaszín arany tok és a malachit számlap elegáns kombinációját mutatja be.

A Black Tie gyűjtőórát 45 mm-es tokkal tervezték, és a márka ikonikus dekoratív drágakövei díszítik. Amikor először megjelent, intenzív érdeklődést váltott ki a ritka időmérők iránt érdeklődő igényes gyűjtők körében. A 2023-as „Órák és csodák” Haute Horlogerie kiállításon a Piaget standjának Society Bar területén tíz egyedi, egyedi gyártású órát mutattak be a magángyűjteményből, megmutatva ennek az óra rendkívüli varázsát. Tervezési ihletője Ann Dee Warhol Piaget órakollekciójából származik. A számlapot gazdag és élénk türkiz, pompás és bájos jáspis, bíbor és tiszta karneol, valamint szemet gyönyörködtető elektromos kék lapis lazuli díszíti. Teljesen természetes drágakövek, amelyeket a drágakő-szakértők gondosan keresnek értékes időmérők díszítésére.