Greenwich Az 1980-as Években, Replika Karóra

A GMT-MASTER harmadik modellje, a Ref.16750 1980 körül jelent meg. Az előző modellhez, a Ref.1675-höz képest kevés változás történt a kialakításban. Kényelmesebb és pontosabb, mint az utolsó tétel, a Cal.1570. Mindegyik sokat javult. Szerkezetileg a Cal.3075 a Cal.3035 mozgáson alapul dátumfüggvénnyel, és hozzáad egy GMT függvényt, amely két különböző időzónát tud megjeleníteni egy 24 órás mutatón keresztül. A szerkezet gyors naptárváltó funkcióval is rendelkezik, jelentősen javítva a vízállóságot és a vízállóságot 50 méterről 100 méterre. Amikor az óra először megjelent, a számlap az úgynevezett „keret nélküli” órajelzőket használta, amelyeket világító festékkel vontak be, de ezt hamarosan megváltoztatták a széles körben ismert „keretes” órajelzőkre, fém kerettel. A később gyártott negyedik modellhez képest a Ref. 16700, az óratükört zafírra cserélték, ami antikabb ízű és népszerűbb.

1980 körül indult és 1988 körül ért véget. Ma bemutatjuk a keret nélküli Ref. 16750 1982-ből, ami szintén kitűnő állapotban van. A számlap órajelzői gyönyörűen krémszínűvé váltak, és a számlapon nem látszik korrózió vagy hámlás jele. A mutatók is krémszínűre fakultak, és a 24 órás mutató megsérült, de ez összességében nem volt nyilvánvaló, és nem befolyásolta a rendszeres használatot. A keret színe továbbra is megőrzi eredeti színét, nagyon kevés az összesített heg, és a fém külső gyűrű ugyanolyan letisztult, mint korábban. A tok ugyanúgy néz ki, mint korábban, de sajnos nem csiszolatlan. A karkötő száma 580, a karkötő száma 78360, a csat száma pedig G, ami azt jelenti, hogy eredeti és az évszám helyes. Ritka az ilyen jó óra, de nehéz megtalálni.

A papírgaranciáról lehet tudni, hogy Japánból származó antik replika karóra, de meglepő módon még a többi eredeti tartozék is megmaradt. Japán garancia, doboz, használati utasítás, japán verzió használati útmutató, obszervatórium tanúsító címke. Emellett a kézikönyv is 1982-es keltezésű, és a dobozon lévő modellszám matrica is jól látható. Amit fent megosztok, annak jó állapotúnak kell lennie, és remélem, mindenki számára referenciaértéket jelenthet.