Ingenuity Legend Series Opus 14 Óra, Replica Watches

Harry Winston legendás Opus sorozatának dicsőséges történetét folytatva az új Opus 14 karóra tervezési ihletet merít az 1950-es évek klasszikus arculatából – a zenegépből.

A legendás Opus sorozat egy humanista utazás, amely 2001-ben kezdődött. Ez a sorozat számos vezető független óragyártóval együttműködve olyan új időmérőket hoz létre, amelyek felforgatják az innováció törvényeit és az idő olvasási módját. Harry Winston szeretné megosztani kiemelkedő óraremekeit szenvedélyes gyűjtőkkel.

2015-ben Harry Winston megírta ennek az óragyártási legendának a tizennegyedik fejezetét. A márka két előremutató óragyártóval, Franck Ornyval és Johnny Girardinnal működik együtt, és zsenialitásukkal és szeszélyükkel tovább bővíti az óragyártás művészetének végtelen lehetőségeit. A nulláról indultunk, és megterveztük ezt az eredeti új órát: az Opus 14-et. Replica watches.

A legendás ingenuity sorozatba tartozó Opus 14 óra a remek és innovatív mechanikus mechanizmusokat izgalmas és egyedi dizájnnal ötvözi. Ennek az új terméknek a kialakítása és összetett automata mechanizmusa a zenegéptől kölcsönzött, a zenegép mechanikus mechanizmusa pedig miniatürizált. Minden részlet megmutatja az Opus 14 óra lelkét:
A remek helyi időkijelző tárcsa 9 órakor
A dekoratív részletek, például a bakelitlemez textúrája az egyes számlapok szélén
A kétszínű jelvény a „14” számmal.
A piros retrográd percek
Ívelt számlapok, egyedi kék órajelzők stb. Ezek az elemek a rock and roll korszak emlékeit, a nosztalgikus amerikai drive-in éttermek ikonikus esztétikai dizájnját és a legendás Route 66 cselekményt idézik. Ezt a szellemiséget tükrözi a tok formája is, amelynek kialakítását szintén a zenegép ihlette.

Harry Winston szabadalmaztatta a példátlan miniatűr zenegép mechanizmust. Ez a mechanizmus négy kijelzőpanellel rendelkezik a funkciókönyvtárban, mindegyik funkciókijelzővel: helyi idő, GMT, dátum és egy ötágú csillag, amelyet Mr. Harry Winston írt alá, akárcsak a csillagjegy a Hollywood Walk of Fame-en.

Aktiválja a választó gombot 9 órakor az óraház bal oldalán, hogy kiválassza a beállítani kívánt kijelzőpanelt. Ez a művelet a teljes könyvtárat felfelé vagy lefelé mozgatja, felszabadítva a kijelző kiválasztott lemezét. Amikor a 4 órakor lévő gombot először megnyomja, egy kar kiveszi a kiválasztott kijelzőlemezt, és a funkcióolvasó tartományba helyezi. A helyi idő (vagy otthoni idő) kijelzése mindig 9 óra, míg a GMT, dátum vagy ötágú csillag kijelzés ezen a területen a kiválasztásnak megfelelően. Ha a kijelzőpanel a helyére került, a gomb újbóli megnyomása újraaktiválja a kart, és a kijelzőpanel visszakerül a funkcionális könyvtárba.

Ez a mozgás a legendás Opus sorozat génjeit követi, és Harry Winston egyedülálló mechanizmusa. Kifinomultsága két független erőtartalékában rejlik. Az egyik csoport az időt mutatja, akár 68 órás teljesítménytartalékkal; a másik csoport a mozgatható eszköz tápellátását biztosítja, így a kijelzőpanel akár ötször is előre-hátra tud forgatni. A teljesítménytartalék eszközök külön vannak elválasztva és egymástól függetlenül működnek, de csak a pontos tekercselési mechanizmus képes pótolni a teljesítményüket. Ezen kívül a dátum és a GMT korrigálható a közjáték nyomógombbal délben.

Az Ingenuity Legend Series Opus 14 karóra 1066 részből áll, és legfeljebb 50 darabból áll. Újabb remekművel egészíti ki az Opus legendás időmérő sorozatát.