Montblanc 1858 Sorozat Északi És Déli Félteke Világidő Anaerob Replika Órák

A Montblanc egy különleges, 1858-as sorozatú anaerob karórát adományozott világidőre az északi és déli féltekén az Only Watch jótékonysági aukcióra 2023-ban. A Montblanc Mark Maker és Nimsdai Purja hegymászó a hegymászáshoz használt jégcsákányokat is elárverezi. néz. Az ajánlattevőnek jégcsákány segítségével össze kell törnie a szeme külső oldalán lévő „jégkockákat”, hogy megpillanthassa ezt a magányos órát.

Új, 1858-as Montblanc sorozat, északi és déli félteke, világidő, csak anaerob óra, 2023. különkiadás (1 darab világszerte)

Ez a negyedik alkalom, hogy Montblanc csatlakozik az Only Watchhoz jótékonysági aukciókon. A márka ezúttal egy árva órát és egy korszerű óragyártási technológiát tartalmazó karórát adományozott a jótékonysági akciónak. A Montblanc szén-dioxid-tartalmú port von ki az újrahasznosító gyár hulladékmaradványaiból, hogy új anyagot hozzon létre az új Montblanc 1858-as sorozatú, Északi és Déli Félteke Világidő Anaerobic Watch Only Watch 2023 speciális kiadásához (1 darab világszerte). Még kreatívabb, hogy ez a magányos óra egy biztonságos és törékeny üvegből készült „jégkockába” került, a készülék belseje pedig nem tartalmaz oxigént.

Új ügyanyag

Az új Montblanc 1858 sorozatú Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 darab a világon) tokanyaga úttörő technológiával készült. Ennek az anyagnak a speciálisan óratokokhoz való elkészítéséhez először az újrahasznosító gyárakban előállított biogázból és a hulladékkezelés során keletkező ásványi maradványokból szén-dioxidot kell kinyerni, és a kalcium feloldásával és karbonizálásával szén-dioxid tartalmú szén-dioxidot kell előállítani. A por a rendkívül könnyű és tartós szénszálas anyaggal kombinálva innovatív CARBO2 kompozitot hoz létre.

A technikai szintű áttörések mellett az innovatív CARBO2 kompozit anyag esztétikus formatervezésben is egyedülálló. A szénszál és a szén-dioxidot tartalmazó por keverési arányának változásával a CARBO2 anyag felülete a fekete és a szürke tónusok különböző árnyalatait mutatja be, így az új Montblanc 1858 sorozat északi és déli félteke világidő anaerob óra Only Watch 2023 különkiadása. (egy darab a világon) több Erőteljesen laza stílus. Miközben a bátor hegymászók életüket a kopár hegyek felfedezésének szentelik, az innovatív CARBO2 kompozit anyag a fejlett óragyártó ipar számára is új felfedezési utat nyitott meg.

Minél idősebb egy gleccser, annál kevesebb oxigént tartalmaz, és annál kisebb a sűrűsége, ami kifejezettebb sötétkék színt ad. Ennek ihletésére a Montblanc a 43,5 mm átmérőjű óraház oldalát a Mount Everest kontúrvonalának zseniálisabb kialakításával díszítette. Nappal tiszta fehér ragyogással ragyog, éjszaka pedig gleccserkék fényhatást kelt. Csak viselője láthatja panorámás kilátást az introvertált élre, demonstrálva a hegyi felfedezés szellemét, amelyhez a márka mindig is ragaszkodott.

Az új Montblanc 1858-as sorozat északi és déli félteke világidő Anaerobic Watches Only Watch 2023 Special Edition titán hátlapján (1 darab a világon) speciálisan a Mount Everest háromdimenziós színmintája van gravírozva. A Montblanc kivételes lézergravírozási technikával kiemeli ezt a mintát a tok hátulján, így háromdimenziós hatásként jelenik meg, olyan valósághűen, mint egy fotó. A minta külső szélére a világ 14 tengerszint feletti 8000 méter feletti csúcsának nevét vésték, és gazdag színekkel díszítették, ezzel tisztelegve a csúcsot bátran megmászó nagyszerű hegymászók előtt.

Anaerob kialakítás

A Montblanc nemcsak továbbra is alkalmazza az anaerob technológiát az új, 1858-as sorozatban, az északi és déli félteke világidő anaerob órákon, csak a 2023-as speciális kiadásban (1 darab a világon), hanem ezt az órát is felhasználja majd egy új óra kiadásához áprilisban. 2024-es sorozat. A Montblanc anaerob óra előnyeit örökölve ez az óra segít azoknak a felfedezőknek, akiknek rendkívül zord környezetben kell időmérő berendezést használniuk. Az óraszerkezetet oxigénmentes környezetben szerelték össze, amely nemcsak elkerülheti az óra bepárásodását, amelyet a nagy magassági területeken a hatalmas hőmérséklet-különbség okoz, hanem hatékonyan megakadályozza a szerkezet oxidációját is. Oxigénmentes környezetben az óra minden alkatrésze tartósabb lesz, és még az idő elteltével is kiváló pontosságot tart fenn. Ezenkívül az óra anaerob tanúsítvánnyal rendelkezik, amely tanúsítja a sikeres anaerob összeszerelést. Replika órák.

Az új Montblanc 1858-as sorozat északi és déli félteke Világidő Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 darab a világon) MB 29.25 öntekercselő szerkezettel van felszerelve, amely a Montblanc egyedülálló világidő-komplikációjával van felszerelve, beleértve két forgó háromdimenziós félgömböt. északon és délen 24 órás időskála, nappali és éjszakai kijelző, kettős időkijelzés és naptár megjelenítési funkciók. A két irányban forgó, fekete kerámia előlapon az alapvető tájolási jelzés található, az oldala barázdált, és az „OW” rövidítése az „Only Watch” kilenckor jelzi a megfelelő nyugati irányt. Az óra elektro-optikai kék gleccsermintás számlappal van felszerelve, az északi és déli féltekén pedig a meridiánokat színspektrumok jelzik a világidő jelzésére, visszhangozva a 2023-as Only Watch szivárványos témáját. Az óra cserélhető fekete szövetszíj 100%-ban újrahasznosított PET anyagból.

Felkapaszkodni a világ tetejére

Nierma a világ leggyorsabb hegymászója, aki 14 8000 méteres tengerszint feletti csúcsot mászott meg. Mindössze hat hónap és hat nap kellett ahhoz, hogy elérjék ezt a bravúrt és megdöntsék a világrekordot. 2022-ben Nierma a Montblanc első anaerob óráját viselte, és további oxigénellátás nélkül sikeresen megmászta a Mount Everestet. Nierma ezért az egyedülálló óráért adományozta azt a jégcsákányt, amely szemtanúja volt élete kritikus pillanatainak, és üzenetet írt a sikeres licitálónak, elmagyarázva elképzelését a világ következő évszázadáról. Az óra Nierma levelével lesz lezárva egy jég alakú tartályban, oxigén nélkül. Az óra tulajdonosa eldöntheti, hogy a Nierma jégcsákányát használja-e a „jégtömb” megtörésére, és kiveszi-e ezt a remek terméket. Tervezz, vagy ráhagyható ez a nehéz döntés a jövő nemzedékeire?

Csak nézni

A kétévente megrendezett Only Watch Charity Auctiont Luc Pettavino úr kezdeményezte 2005-ben, és a H.S.H. szponzorálta. Albert monacói herceg. Az Only Watch Charity Auction idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Az óraipar erőteljes vonzerejének köszönhetően az Only Watch jótékonysági aukciója az óragyűjtők középpontjába került. Számos csúcskategóriás óragyártó márka szabott egyedi árva órákat az Only Watch számára, és sok pénzt gyűjtött aukciókon, hogy finanszírozza a Duchenne-i gyermekek izomdisztrófiájának kezelési kutatásait világszerte. Az Only Watch jótékonysági aukción eddig több mint 100 millió svájci frank/euró gyűlt össze, a Montblanc pedig nagy megtiszteltetés, hogy továbbra is együttműködhet az Only Watch jótékonysági aukciójával. Ennek a rendkívüli karórának a megalkotásakor a Montblanc csapata végtelen érdeklődést váltott ki, és a márka azt is reméli, hogy ezzel az időmérő remekművével a sikeres pályázók megtapasztalhatják a fejlett óragyártási mesterség varázsát.

Új, 1858-as Montblanc sorozat, északi és déli félteke, világidő, csak anaerob óra, 2023. különkiadás (1 darab világszerte)
Kód: 132299, Caliber MB 29.25

 • Mozgás típusa: öntekervényes mechanikus mozgás, világidő-bonyolítással, ékszerek száma 26, teljesítménytartalék kb. 42 óra, forgó világidő megjelenítése az északi és déli féltekén, 24 órás skála és nappali és éjszakai kijelző, második időzóna kijelző, dátum kijelzés

Külső

 • Tok: Szatén polírozott tok, szén-dioxidot tartalmazó CARBO2 anyagból; a bal oldalon a Mount Everest körvonala van gravírozva, fehér, kék fényhatásban
 • Előlap: Két irányban forgó fekete kerámia előlap, gravírozva az elsődleges azimut logóval, speciálisan az OW (Only Watch) szavakkal gravírozva a kellő nyugati irány jelzésére, kék Super-LumiNova világító bevonattal bevonva, oldalán hornyolt
 • Tükör: domború zafír kristályüveg, karcálló, tükröződésmentes bevonat; bizonyos csuklórészeket, hogy a mozgás oxigénmentes állapotban legyen
 • Hátlap: Titán fém hátlap, speciálisan a Mount Everest háromdimenziós színmintájával gravírozva, a külső szélén pedig a világ 8000 magasság feletti 14 csúcsának neve van gravírozva szivárvány színekben
 • Méretek: átmérő 43,5 mm, vastagság 13 mm
 • Vízállóság: kb. 100 méter (10 bar)
 • Korona: fekete, rozsdamentes acél hullámos korona, dombornyomott Montblanc hatszögletű fehér csillag logó
 • Számlap: Elektrooptikai kék gleccserszemcsés számlap, fekete ródiumozott arab számok fehér lumineszcens bevonattal, ródiumozott fehér fényes bevonat óra- és percmutatók, fehéren világító bevonatú időzóna mutatók, világító északi és déli félteke, irizáló meridiánokkal díszítve, fekete Fehér alsó dátumkijelző
 • Szíj: Cserélhető fekete szövetszíj „kötél” mintával, dupla összecsukható csattal, mikrobeállítóval
 • 1 darabra korlátozva világszerte